Profile

Join date: May 18, 2022

About

Ishockey-VM: Østerriksk jubel før Norges nøkkelkamp

Østerrike slo Tsjekkia 2-1 etter straffeslag i ishockey-VM tirsdag. Fra tribuneplass fulgte landslagssjef Petter Thoresen nøye med på Norges neste motstander.
Norge Østerrike Direkte på tvNorge Østerrike direkte
Sport: Det gikk mot tsjekkisk seier i Tammerfors, men Østerrike fikk inn utligningen med 38 sekunder igjen av ordinær tid. Brian Lebler var mannen som sikret spilleforlengelse.


Lagene greide ikke å avgjøre i «sudden death». Peter Schneider styrte inn straffeslagkonkurransens eneste mål. Dermed tok østerrikerne en uventet seier over Tsjekkia.


Den ga dem to poeng foran onsdagens møte med Norge. Thoresen var blant tilskuerne som en del av sine forberedelsene til oppgjøret.


Norge har to poeng etter tre VM-kamper. De kom i 4-3-seieren over Storbritannia etter straffeslag søndag. Det dårligste laget i hver av mesterskapets to grupper rykker ned til nivå to. Britene ligger verst an med ett poeng i gruppe B, og tirsdag ble de knust 0-6 av tabelltopp Sverige.


Tsjekkia, Sverige og USA er Norges siste motstandere etter kampen mot Østerrike.

J19-landslaget slapp regjerende mester i EM-trekningen

Norges J19-landslag i fotball skal bryne seg mot Sverige, England og Tyskland i EMs gruppespill i Tsjekkia i juni. De skal forsøke å vinne for første gang.Frankrike er regjerende mester etter at de slo Tyskland i finalen i Skottland i 2019. Den gang kom Norge på tredjeplass. Norge har aldri vunnet turneringen før, men tapte finalen i 2001, 2003, 2008 og 2011.


Siden er det blitt to tredjeplasser. I 2022-utgaven skal laget til trener Hege Riise opp mot Sverige, England og Tyskland. Svenskene vant sist J19-EM i 2015.


– Dette er en sterk gruppe, og jeg anser Tyskland som det sterkeste laget. Men deretter er det jevnere. Jeg synes vi har havnet i en fin gruppe, og det er også ekstra gøy at vi får et nabooppgjør mot Sverige, sier Riise til fotball.no.


Norge sikret seg billett til sluttspillet med 1-0 over Østerrike i gruppefinalen i kvalifiseringen mandag.


De to foregående mesterskapene skulle blitt avholdt i Georgia og Hviterussland, men de ble begge avlyst grunnet koronapandemien. EM i Tsjekkia blir det første mesterskapet for J19-landslagene på tre år.


Det skal skje i fire byer øst i Tsjekkia. Det er Ostrava, Opava, Frýdek-Mistek og Karviná. Finalen avholdes i Opava.


EM avholdes fra 27. juni til 9. juli, og vil inneholde åtte lag fordelt på to grupper. De to beste i hver pulje avanserer til semifinalene.

Brekken kom inn fra benken da U19 landslaget kvalifiserte seg til EM


AGF-trener David Nielsen må se seg om etter ny jobb etter sesongen. Det skjer etter svake resultater og en angivelig isfront med sportssjef Stig Inge Bjørnebye.


AGF opplyser om Nielsens avskjed på eget nettsted. Serieavslutningen mot Nordsjælland lørdag blir hans siste kamp for Aarhus-laget.


Nielsen, som har en fortid i norsk fotball som spiller og trener for blant andre Start, Strømsgodset og Brann, har vært i AGF siden 2017.


– David Nielsen har vært en fantastisk trener for AGF gjennom flere sesonger og skapt flotte resultater for klubben. Men nå er vi ved veis ende etter fem år, og den siste sesongen har på ingen måter vært tilfredsstillende, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye.


Bjørnebye fikk jobben for et drøyt år siden. Ifølge flere danske medier, blant annet Ekstra Bladet, har det vært kjølig stemning mellom de to den siste tiden.


– Energien er brukt opp, og vi trenger nye ideer og en frisk start. Derfor er tiden inne for at våre veier skilles, sier Bjørnebye.