Profile

Join date: May 13, 2022

About

Suomen yhdeksännet MM-kotikisat pelataan Tampereella ja Helsingissä. Tampereella ratkaistaan muun muassa semifinaalit sekä pronssi- ja finaaliottelut. Myös Leijonat pelaavat kaikki ottelunsa Tampereella.


🔴GO LIVE📺📱👉 Finland vs Norway Live

🔴LIVE NOW📺📱👉 IIHF World Championship 2022

Click Here To Watch Live


Leijonien MM-kotiturnaus alkaa tänään kello 20.20 pelattavassa ottelussa Norjaa vastaan.


Jukka Jalonen ja muu valmennusjohto ovat nimenneet Suomen kentälliset ensimmäiseen otteluun. Tämän kevään jääkiekon MM-kilpailut palaavat pitkälti normaaleihin järjestelyihin koronan jälkeen. Tampereen uusi Nokia Arena on ensi kertaa kisapaikkana, ja siellä pelataan kisojen B-lohko, mukaan lukien Suomen ottelut, sekä kaikki finaaliviikonlopun ottelut. Helsingissä MM-näyttämönä on jo neljättä kertaa Helsingin jäähalli, jossa pelataan A-lohko sekä kaksi neljännesfinaalia.


Jääkiekon MM-turnauksessa oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä lippujen osto-oikeuden arvonta. Arvonnassa haettiin yli 1,6 miljoonaa lippua, mutta niitä riitti silti myyntiinkin. Liput ovat tapahtuman pääsihteeri Heikki Hietasen mukaan menneet hyvin kaupaksi etenkin Tampereella Suomen pelipäivinä ja finaaliviikonloppuna. Lisää lippuja on kuitenkin vapautunut myyntiin, koska uuteen halliin alkujaan medialle ja muihin järjestelytarkoituksiin varattuja paikkoja on voitu järjestelyjen edetessä luovuttaa yleisölle.


Paikkoja voi loppuun asti vapautua myös Suomen peleihin ja finaaleihin. Etenkin niinä päivinä, kun Suomi ei pelaa, katsomoissa on aika hyvinkin tilaa, Hietanen kertoo. Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin ulos Tampereella yleisöä mahtuu katsomoon rakentamisten jälkeen noin 11 000 per ottelu ja Helsingissä noin 6 000. Tampereella nelihenkinen perhe pääsee otteluun edullisimmillaan 70 eurolla ja Helsingissä 48 eurolla. Molemmissa kaupungeissa kisatunnelmaan pääsee myös kaikille avoimilla, esteettömillä yleisöalueilla eli fan zoneilla. Helsingissä sellainen on rakennettu Triplan ostoskeskukseen ja Tampereella rautatieaseman ykkösraiteen ja Nokia Arenan väliin.


Pelejä voi seurata sekä Tampereen että Helsingin fanialueilla jättiskriineiltä. Ennen pelejä siellä nähdään ottelustudioita ja oheisohjelma jatkuu niiden jälkeen iltaan asti. Tampereen Keskustorilla on lisäksi kisoihin liittyvää ohjelmaa ja Tuomiokirkonkatu on valjastettu viralliseksi kisakaduksi. Norja uhoaa: Suomi kaatuu MM-kisojen avausottelussa 2022 Norja ei ole koskaan voittanut Leijonia miesten arvokisoissa, mutta perjantaina Tampereen MM-turnauksen avausottelussa näin kuulemma tapahtuu. Tietysti voitamme Suomen, ilmoittaa turskamaan kokenut hyökkääjä Martin Röymark.


– Kova peli on tietysti tulossa ja Suomi on suuri, suuri suosikki, hän jatkaa. Maat ovat kohdanneet 92 kertaa ja vain kahdeksasti norjalaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina. Viimeksi näin kävi harjoitusottelussa Lillehammerissa huhtikuussa 2013, kun kotijoukkue oli parempi maalein 3–1. – Blokkaamme perjantaina kuteja ja sijoitumme oikein. Sitten iskemme vastaiskuista maalit. Tarvitsemme voittoon hyvän maalivahtipelin ja tiiviin puolustuksen, Röymark linjaa. Viime kauden MM-kisoissa Latviassa Leijonat kellisti norskit maalein 5–2.


– Suomi tulee lujaa perjantain matsin alussa, kun on paljon väkeä ja ääntä areenassa. Suomen joukkue on työteliäs ja lujaa luisteleva, joten meidän pitää pelata erityisen kurinalaisesti. Kun luotamme itseemme, niin voitamme, maalivahti Henrik Haukeland arvioi. Edellisen kerran Leijonat on arvokisoissa liukastunut norjalaiseen banaaninkuoreen Itävallan MM-mittelöissä 1996, kun Wienissä jäätiin pistejakoon maalein 1–1. – Tämä uusi areena on kuulemma vielä äänekkäämpi kuin vanha Hakametsä. Fantastista pelata täällä. Minulla Tapparasta vain hyviä muistoja, kun voitimme Suomen mestaruuden, Norjan liigan Vålerengassa tällä kaudella kiekkoillut hyökkääjä muistelee. Haukeland kiekkoili TPS:ssä kaudella 2018–19 ja KooKoossa 19–20.


– Rakastan aikaani täällä. Suomalaisella ja norjalaisella jääkiekkoilukulttuurilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Tuskin suuri yleisö Norjassa tällä hetkellä edes tietää, että pelaamme MM-kisoja. Pelaajamme, jotka ovat kiekkoilleet urallaan vain Norjassa, näkevät Tampereella, millaista on pelata maassa, jossa jääkiekkoilu on iso laji, Ruotsin Färjestadissa ja Saksan EHC Münchenissä tällä kaudella hikoillut Haukeland kommentoi. Suomen historiallinen ratkaisu Natoon liittymisestä on syntymässä pian. Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoittivat torstaina yhteisessä lausunnossaan kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä. Presidentti ja hallitus päättävät todennäköisesti sunnuntaina, että Suomi hakee Naton jäseneksi. Eduskunta keskustelee asiasta sen jälkeen ainakin maanantaina. Myös Ruotsi on vauhdittanut Nato-harkintaansa. Molemmissa maissa on korostettu, että Suomen ja Ruotsin pitäisi tehdä päätöksensä mahdollisimman samanaikaisesti. Selvitimme, mitä Nato-jäsenyys on käytännössä merkinnyt Suomen ja Ruotsin lähimaille: Virolle, Tanskalle ja Norjalle.


Viro vapautui Neuvostoliitosta ja palautti itsenäisyytensä elokuussa 1991. Nato-jäsenyys ei ollut aluksi kuitenkaan selviö. Maassa oli neuvostojoukkoja vielä vuoteen 1994 asti, ja omat puolustusvoimat piti rakentaa nollasta. 1990-luvun puolivälissä Nato-jäsenyydestä tuli kuitenkin virallinen päämäärä. Venäjän ja lännen suhteissa vallitsi suvantovaihe. Virolaisille kyseessä oli poikkeuksellinen aikaikkuna, jota ei saanut päästää umpeutumaan. – Viron historia osoitti jo 1930-luvulla, että itsenäisyyden puolustaminen on mahdotonta ilman liittolaisia. Kun ajattelee pienuuttamme ja maantieteellistä sijaintiamme, kyseessä oli ainut looginen vaihtoehto, sanoo kansainvälisen puolustuspoliittisen tutkimuslaitoksen ICDS:n tutkija Kalev Stoicescu. Natosta ei käytykään Virossa sen kummempaa vääntöä. Jopa EU-jäsenyys, jota lähdettiin tavoittelemaan samaan aikaan puolustusliiton kanssa, herätti enemmän tunteita.


– Virolaiset puolueet olivat Nato-jäsenyydestä käytännössä yksimielisiä. Kansalaisten enemmistö oli niin ikään jäsenyyden kannalla, Stoicescu kertoo. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut kisajärjestelyihin monella tavalla. Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin MM-turnauksesta ulos ja niiden tilalle nousivat seuraavina maailmanrankingissa olleet Ranska ja Itävalta. Venäläiset ja valkovenäläiset tuomaritkaan eivät pääse tuomitsemaan Suomen MM-kisoissa. Lisäksi MM-pelit siirrettiin pois entiseltä Hartwall Arenalta, mikä laski myytävissä olevien ottelulippujen määrää selvästi. Siitä tuli aikamoinen lipunvaihtohässäkkä. Pari päivää Helsingissä on nyt melkein loppuunmyyty, mutta muina päivinä on silti hyvin tilaa, Hietanen sanoo.


Huhtikuun lopulla Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti vielä, ettei ensi vuoden MM-turnausta käydä Pietarissa, vaan uusi kisaisäntä päätetään toukokuun lopussa. Vajaa vuosi on tiukka aikataulu turnauksen pystyttämiselle, sillä Suomen MM-tapahtumaa on valmisteltu kolme vuotta. Suomella on silti periaatteessa valmiudet isännöidä turnaus heti uudestaan. Olemme valmiita keskustelemaan IIHF:n kanssa. Suomen Jääkiekkoliitto on päättänyt, että voimme tehdä esityksen kisojen hakemisesta yksin tai yhdessä jonkun toisen maan kanssa, mikäli IIHF tarvitsee osaavan kisajärjestäjän, joka pystyy kisat vajaassa vuodessa tekemään. Tältä sivulta löydät jääkiekon MM-kisojen TV-aikataulun, jääkiekon MM-kisojen TV-oikeudet sekä kaikki muut tarvittavat tiedot siitä, miten ja missä jääkiekon MM 2022 pelejä on mahdollista koti-Suomessa katsoa. Alta löydät tiedot siitä, ketkä MM-kisojen pelejä lähettävät, sekä kaikki turnauksen lähetysajat.


Suomessa jääkiekon MM 2022 TV-oikeudet ovat MTV:llä, joka näyttää pelejä sekä MTV3 TV-kanavalla, C More Sport -kanavilla että C More -suoratoistopalvelussaan. Nykyään MM-jääkiekkoa on mahdollista livestriimata myös Telia TV:n tai Discovery+ -suoratoistopalvelun kautta. Telialla on oikeudet näyttää pelejä omistussuhteiden kautta; Discovery on puolestaan ostanut oikeuden näyttää C More Sport -kanavien lähetyksiä omassa verkossaan. Sekä C More että MTV kuuluvat nykyään Bonnier Brodcasting -mediakonserniin, jonka puolestaan omistaa teleoperaattori Telia. Vuonna 2019 tehty yrityskauppa ei ole kuitenkaan negatiivisesti vaikuttanut otteluiden nauttimiseen kotikatsomoissa – päinvastoin, nyt Maikkarilla on käytössään entistä suuremmat resurssit, joten on odotettavissa, että otteluiden lisäksi myös kisalähetykset ovat mukaansatempaavan jännittäviä.